Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Jajka obieramy ze skorupki. Cebulę obrać i odciąć końcówki. Tuńczyk osączyć z sosu własnego. Ogórek konserwowy (lub kiszony lub małosolny) pokroić w drobną kostkę.
Krok 2
Do misy miksera montujemy ostrze tnące Ultrablade. Wsadzamy cebulę. Zakładamy koszyk do gotowania na parze i ustawiamy obroty:10 czas: 30 sekund.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 0
Krok 3
Ze ścianek misy zeskrobujemy cebulę, dodajemy jajka, tuńczyk, biały ser i jogurt. Przyprawiamy solą i pieprzem. Ustawiamy obroty: 10 czas: 2 minuty.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 2
Krok 4
Do gotowej pasty dodajemy pokrojony drobno ogórek i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem oprószyć szczypiorkiem.