Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

3 szt. JAJKO NA TWARDO

1 puszka TUŃCZYK Z PUSZKI W SOSIE WŁASNYM (MASA PO ODSĄCZENIU)

0,5 szt. CEBULA

250 g SER BIAŁY PÓŁTŁUSTY

3 łyżka JOGURT NATURALNY

1 porcja SÓL, CZARNY PIEPRZ

2 szt. ogórek konserwowy

1 pęczek SZCZYPIOREK


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Jajka obieramy ze skorupki. Cebulę obrać i odciąć końcówki. Tuńczyk osączyć z sosu własnego. Ogórek konserwowy (lub kiszony lub małosolny) pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Do misy miksera montujemy ostrze tnące Ultrablade. Wsadzamy cebulę. Zakładamy koszyk do gotowania na parze i ustawiamy obroty:10 czas: 30 sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 0

Krok 3

Ze ścianek misy zeskrobujemy cebulę, dodajemy jajka, tuńczyk, biały ser i jogurt. Przyprawiamy solą i pieprzem. Ustawiamy obroty: 10 czas: 2 minuty.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 2

Krok 4

Do gotowej pasty dodajemy pokrojony drobno ogórek i mieszamy. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem oprószyć szczypiorkiem.