przepisy

1 szt. BROKUŁY

150 g SER FETA

2 szt. ZĄBEK CZOSNKU

1 szczypyta SÓL, CZARNY PIEPRZ

2 łyżeczka JOGURT GRECKI

1 łyżeczka suszonego oregano


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Brokuła myję, osuszam, dzielę na różyczki. Do misy CC wlewam 750 ml wody i umieszczam wewnętrzny koszyk do gotowania na parze do którego przekładam różyczki brokuła, zamykam pokrywę. Włączam program do gotowania na parze P2, ustawiam czas 10 minut. Brokuł powinien pozostać jędrny, nie może się rozgotować.

program: Gotowanie na parze

Krok 2

W kolejnym kroku do misy Tefala Companion z założonym ostrzem tnącym przekładam ser feta, brokuł, czosnek. Miksuję przy prędkości 12 przez 30 sekund, w kolejnym kroku dodaję jogurt naturalny oraz przyprawy do smaku i miksuję jeszcze przez 20 sekund przy maksymalnej prędkości. Smarowidło przechowuję przez 2-3 dni w lodówce. Wykorzystuję jako pastę do chleba, dip do nachosów, sos do makaronu itp.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 30