przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

PASTA Z BAKŁAŻANA

recipe time 45 min
recipe portion 5 porcji

600 g BAKŁAŻAN

3 ząbek CZOSNEK

1 łyżeczka MIELONY KMIN RZYMSKI

1 łyżeczka MIELONA PAPRYKA

1 szczypta SÓL

1 szczypta PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Pokroić bakłażana na kawałki i odłożyć na bok. Czosnek obrać i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 20 sekund przy prędkości 11. Dodać oliwę z oliwek i na 3 minuty uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 2

Po zakończeniu programu dodać bakłażany, sok z cytryny, 100 ml wody, kmin i paprykę. Doprawić solą i pieprzem. Uruchomić program Slow Cook P2 na 35 minut.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 3

Po zakończeniu programu szpatułką zebrać masę ze ścianek misy i zmiksować jeszcze przez 2 minuty przy prędkości 6.

Krok 4

Podawać na zimno. RADA: Pastę z bakłażana można przechowywać w lodówce. W tym celu polej ją oliwą z oliwek tak, by utworzyła cienką warstwę na całej powierzchni dipu.