Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Szpinak dokładnie umyj i osusz. Do misy urządzenia z założonym ostrzem ultrablade przełóż twaróg, jogurt naturalny, dodaj sok z cytryny oraz olej lniany. Załóż wewnętrzny koszyk do gotowania na parze, aby tym samym zmniejszyć pojemność misy. Składniki miksuj przy prędkości 12 przez 30 sekund na gładką masę.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 0
Krok 2
W kolejnym kroku dodaj wszystkie przyprawy do smaku oraz świeży szpinak, miksuj całość na gładką masę przez 60 sekund/obroty 12. W między czasie zbierz za pomocą łopatki składniki ze ścianek naczynia. Konsystencję pasty możesz regulować dodając więcej jogurt naturalnego (oleju lnianego, a nawet wody).
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 1
Krok 3
Przygotowaną pastę przechowuj w lodówce do 3-4 dni w pojemniku lub słoiczku. Podawaj jako smarowidło do kanapek, stosuj jako dip do świeżych warzyw lub pastę na krakersy.