Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Pasta szpinakowo - twarogowa

recipe time 10 min
recipe portion 4 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

250 g twarogu półtłustego w kostce

100 g ŚWIEŻY SZPINAK

3 łyżka JOGURT GRECKI

1 łyżka OLIWA Z OLIWEK

1 łyżka SOK Z CYTRYNY

1 ząbek CZOSNEK

1 łyżeczka suszonego oregano


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Szpinak dokładnie umyj i osusz. Do misy urządzenia z założonym ostrzem ultrablade przełóż twaróg, jogurt naturalny, dodaj sok z cytryny oraz olej lniany. Załóż wewnętrzny koszyk do gotowania na parze, aby tym samym zmniejszyć pojemność misy. Składniki miksuj przy prędkości 12 przez 30 sekund na gładką masę.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 0

Krok 2

W kolejnym kroku dodaj wszystkie przyprawy do smaku oraz świeży szpinak, miksuj całość na gładką masę przez 60 sekund/obroty 12. W między czasie zbierz za pomocą łopatki składniki ze ścianek naczynia. Konsystencję pasty możesz regulować dodając więcej jogurt naturalnego (oleju lnianego, a nawet wody).

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 1

Krok 3

Przygotowaną pastę przechowuj w lodówce do 3-4 dni w pojemniku lub słoiczku. Podawaj jako smarowidło do kanapek, stosuj jako dip do świeżych warzyw lub pastę na krakersy.