przepisy

PASTA JAJECZNA Z TUŃCZYKIEM

recipe time 30 min
recipe portion porcji

10 szt. JAJKA

50 g. CEBULA

140 g. TUŃCZYK Z PUSZKI OLEJU ROŚLINNYM

10 g. MAJONEZ

1/2 łyżeczka SÓL

1/2 łyżeczka PIEPRZ

1 opk. SZCZYPIOREK


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Surowe jajka umieszczamy w koszyczku do gotowania na parze. Do misy TC wlewamy 0,7 l wody. Koszyczek z jajkami umieszczamy w misie TC i uruchamiamy program Steam P1 (zmieniamy czas na 20 minut). Po zakończeniu programu studzimy i obieramy jajka.

Krok 2

Zakładamy ostrze tnące Ultra Blade. Do misy wrzucamy cebulę i ustawiamy obroty 10, czas 30 sekund ( jeśli chcemy drobniejsze kawałki cebuli to pod koniec czasu możemy zwiększyć obroty do 12). Po zakończeniu szatkowania cebulę za pomocą szpatułki zbieramy ze ścianek misy, następnie wrzucamy do misy TC ugotowane jajka i uruchamiamy urządzenie - obroty 12 ,czas 30 sekund. Po zmieleniu jajek do misy wrzucamy tuńczyka łącznie z olejem roślinnym, dodajemy majonez oraz przyprawy sól i pieprz i uruchamiamy TC - obroty 12, czas 15 sekund. Smarujemy kanapkę i posypujemy szczypiorkiem. Smacznego :)