przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Pascha

Masło, jajka i ser w temperaturze pokojowej. Akcesoria: Trzepaczka / motylek

recipe time min
recipe portion 6 porcji

1 kg twarogu na sernik

250 g. MASŁO

150 g. CUKIER PUDER

1 opk. CUKIER WANILIOWY

1 szt. SKÓRKA Z POŁOWY CYTRYNY

5 szt. ŻÓŁTKO

50 g. kandyzowana skórka z pomarańczy

50 g. ORZECHY WŁOSKIE

50 g. MIGDAŁY

50 g. SUSZONE FIGI

50 g. RODZYNKI

50 g. SUSZONE MORELE

1 łyżka wódka


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Krok 1 Do misy z motylkiem włóż miękkie masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym oraz skórką z cytryny. Załóż i zamknij pokrywę. Obroty 5, temp. 0, czas 4 min

Krok 2

Krok 2 Nadal ucieraj dodając przez otwór w pokrywie po jednym żółtku a następnie ser. Obroty 7, temp. 0, czas 4 min

Krok 3

Krok 3 Dodaj smażoną skórkę pomarańczową, posiekane orzechy lub migdały i posiekane figi lub morele oraz rodzynki (wcześniej można je zalać alkoholem i namoczyć, następnie w razie potrzeby odsączyć) Składniki zmieszaj szpatułką.

Krok 4

Krok 4 Ustaw duże sito (min. 20 cm średnicy) na garnku. Sito wyłóż podwójnie złożoną gazą. Wyłóż do niego masę serową, zawiń wystające brzegi gazy na wierzch. Przykryj talerzykiem i obciąż. Wstaw do lodówki na całą noc. Wyłóż paschę na paterę lub talerz, usuń gazę i udekoruj.