Masło, jajka i ser w temperaturze pokojowej. Akcesoria: Trzepaczka / motylek
Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Krok 1 Do misy z motylkiem włóż miękkie masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym oraz skórką z cytryny. Załóż i zamknij pokrywę. Obroty 5, temp. 0, czas 4 min
Krok 2
Krok 2 Nadal ucieraj dodając przez otwór w pokrywie po jednym żółtku a następnie ser. Obroty 7, temp. 0, czas 4 min
Krok 3
Krok 3 Dodaj smażoną skórkę pomarańczową, posiekane orzechy lub migdały i posiekane figi lub morele oraz rodzynki (wcześniej można je zalać alkoholem i namoczyć, następnie w razie potrzeby odsączyć) Składniki zmieszaj szpatułką.
Krok 4
Krok 4 Ustaw duże sito (min. 20 cm średnicy) na garnku. Sito wyłóż podwójnie złożoną gazą. Wyłóż do niego masę serową, zawiń wystające brzegi gazy na wierzch. Przykryj talerzykiem i obciąż. Wstaw do lodówki na całą noc. Wyłóż paschę na paterę lub talerz, usuń gazę i udekoruj.