przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Parowany dorsz z kremem z pieczonej papryki z pęczakiem i sałatką z ogórka

recipe time 30 min
recipe portion 3 porcje

300 g polędwica z dorsza

200 g PIECZONA PAPRYKA

3 ząbek CZOSNEK

2 szt. SZALOTKI

1 szczypyta PAPRYKA SŁODKA MIELONA

1 szczypyta SÓL

2 łyżka OLIWA

200 ml BULION WARZYWNY

200 g UGOTOWANY PĘCZAK

1 szt. OGÓREK


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie wyposażonej w ostrze Ultrablade umieścić szalotki pokrojone na cztery części, ząbki czosnku, paprykę , słodką paprykę i oliwę i miksować na turbo przez 10 sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 0.2

Krok 2

Następnie zmienić ostrze na mieszadło i włączyć program P1 Slow Cook na 130 stopni, czas 8 minut.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Następnie całość zalać bulionem warzywnym, a w misie umieścić koszyk do parowania w którym ułożyć kawałki osolonej polędwicy z dorsza i włączyć program P2 Slow Cook na 95 stopni, czas 20 minut.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 4

Po tym czasie ryba powinna być już gotowa. Wyjąć ją razem z koszykiem. Mieszadło wymienić na Ultrablade i miksować krem na gładką masę. Gotowe danie podawać z pęczakiem i sałatką ze świeżego ogórka.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 2