Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Nagrzać piekarnik do temperatury 200°C. Czosnek i cebulę obrać, grubo pokroić. Umieścić w misie wyposażonej w ostrze tnące razem z mięsem i miętą. Doprawić solą i pieprzem. Miksować przez 30 sekund przy prędkości 12.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 0
Krok 2
Wymieszać farsz szpatułką, a następnie miksować przez kolejne 10 sekund (miksować przez dodatkowe 20 sekund, jeśli chcemy, by farsz miał gładszą konsystencję).
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 0
Krok 3
Wyjąć ostrze, dodać orzeszki piniowe i wymieszać farsz dłońmi.
Krok 4
Odciąć góry papryki, usunąć białe części i nasiona. Ułożyć w naczyniu do pieczenia i wypełnić farszem. Z powrotem założyć górne części papryki i piec w piekarniku przez 30-35 minut. RADA: Wołowinę można zastąpić cielęciną.