Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Nagrzać piekarnik do 180°C. Do misy z założonym ostrzem do wyrabiania dodać migdały i miksować przy prędkości 12 przez 40 sekund. Przełożyć do innego naczynia.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 4
Krok 2
Oddzielić białka od żółtek, białka dodać do misy z ostrzem do wyrabiania i miksować przy prędkości 6 przez 40 sekund.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 40
Krok 3
Dodać migdały i cukier i mieszać przy prędkości 8 przez 30 sekund. Zgarnąć masę ze ścianek misy za pomocą szpatułki i mieszać jeszcze przez 20-30 sekund.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 8
czas: 1
Krok 4
Wymieszać żółtka z orzeszkami piniowymi. Z ciasta formować małe kuleczki i obtoczyć je w żółtku z orzeszkami. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 10-15 minut. Podawać po ostygnięciu. RADA: Możesz zastąpić białka 100 g purée ze słodkich ziemniaków.