Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Mleko, drożdze i cukier podgrzewamy do temperatury około 40°C
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 40
prędkość: 4
czas: 1
Krok 2
Po 15 min dodajemy pozostałe składniki: -150 ml mleka 3,2% -1 opakowanie cukru wanilinowego -300 g mąki pszennej -50 g roztopionego masła -szczypta soli
program: Ciasta - Ciasto drożdżowe (P2)
Krok 3
Z ciasta formujemy 12-14 równych kuleczek, które układamy na desce posypanej mąką i zostawiamy do wyrośnięcia na 15 min . Do misy wlewamy 1l wody i zamykamy pokrywę, na niej układamy parowar , do niego wkładamy kulki program gotowanie na parze na 25 minut.
program: Gotowanie na parze
Krok 4
SOS ŚLIWKOWY: Do misy dajemy ostrze Ultrablade, wsypujemy śliwki.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 85
prędkość: 10
czas: 0
Krok 5
Zmielone śliwki łączymy z miodem, pod koniec dodajemy cynamon. Uruchomić program Desery przy prędkości 5 i temperaturze 105°C. Po 40 minutach sos jest już gotowy
program: Desery