przepisy

PAMPUCHY DROŻDŻOWE Z SOSEM ŚLIWKOWYM

recipe time 80 min
recipe portion 4 porcje

22 g świeżych drożdży

100 g CUKRU

150 ml MLEKO

2 łyżka cukru wanilinowego

300 g mąki pszennej typu 450

50 g roztopionego masła

1 szczypta SÓL

500 g śliwek węgierek

2 łyżka MIODU

0,5 łyżeczka CYNAMONU


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Tefal companion z ostrzem do ciasta, Mleko, drożdze i cukier podgrzewamy do temperatury około 40°C

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 40

prędkość: 4

czas: 1

Krok 2

po 15 min dodajemy pozostałe składniki 150 ml mleka 3,2% 1 opakowanie cukru wanilinowego 300 g mąki pszennej typu 450 50 g roztopionego masła szczypta soli program pastry p2

program: Ciasta - Ciasto drożdżowe (P2)

Krok 3

Z ciasta formujemy 12-14 równych kuleczek, które układamy na desce posypanej mąką i zostawiamy do wyrośnięcia na 15 min . Do misy wlewamy 1l wody i zamykamy pokrywę, na niej układamy parowar , do niego wkładamy kulki program gotowanie na parze na 25 minut.

program: Gotowanie na parze

Krok 4

SOS ŚLIWKOWY Do misy dajemy nóż Ultrablade i śliwki obroty 10 czas 30s następnie Śliwki smażymy z miodem zakładamy mieszadło ,pod koniec dodajemy cynamon Na 40 minut uruchomić program Dessert przy prędkości 5 i temperaturze 105°C

program: Desery