Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Tefal companion z ostrzem do ciasta, Mleko, drożdze i cukier podgrzewamy do temperatury około 40°C
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 40
prędkość: 4
czas: 1
Krok 2
po 15 min dodajemy pozostałe składniki 150 ml mleka 3,2% 1 opakowanie cukru wanilinowego 300 g mąki pszennej typu 450 50 g roztopionego masła szczypta soli program pastry p2
program: Ciasta - Ciasto drożdżowe (P2)
Krok 3
Z ciasta formujemy 12-14 równych kuleczek, które układamy na desce posypanej mąką i zostawiamy do wyrośnięcia na 15 min . Do misy wlewamy 1l wody i zamykamy pokrywę, na niej układamy parowar , do niego wkładamy kulki program gotowanie na parze na 25 minut.
program: Gotowanie na parze
Krok 4
SOS ŚLIWKOWY Do misy dajemy nóż Ultrablade i śliwki obroty 10 czas 30s następnie Śliwki smażymy z miodem zakładamy mieszadło ,pod koniec dodajemy cynamon Na 40 minut uruchomić program Dessert przy prędkości 5 i temperaturze 105°C
program: Desery