Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Farsz: Wszystkie składniki umieszczamy w misie TC z założonym ostrzem ultra blade. Ustawiamy prędkość 10, czas 1 minutę. Nawilżonymi olejem dłońmi odrywamy po odrobinie mięsa i formujemy kuleczkę ciut większą od orzecha włoskiego w łupinie. Schładzamy.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 1
Krok 2
Mleko, drożdże, cukier oraz 1 łyżkę mąki przekładamy do misy z założonym ostrzem do wyrabiania. Ustawiamy prędkość 2, temp. 35⁰C oraz czas 2 minuty. Po sygnale otwieramy wieko robota i dodajemy pozostałe składniki. Uruchamiamy program pastry 1. Pozostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 35
prędkość: 2
czas: 2
Krok 3
Po sygnale otwieramy wieko robota i dodajemy pozostałe składniki. Uruchamiamy program pastry 1. Pozostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut.
program: Ciasta - Chleb (P1)
Krok 4
Przygotowanie: Gotowe ciasto przekładamy na wysypaną mąką stolnicę. Wyrabiamy i dzielimy na ok 15 części (tyle ile mamy kuleczek mięsa). Każdą rozpłaszczamy, nakładamy mięso i zlepiamy. Nadajemy okrągły kształt i odstawiamy do ponownego lekkiego wyrośnięcia (10 minut spokojnie wystarczy). Do misy TC nalewamy ok 1½l wody, nakładamy parowar. Spód smarujemy olejem, układamy kilka pampuchów w większych odstępach, bo pampuchy sporo urosną i uruchamiamy program „Steam” na 30 minut. Po tym czasie pampuchy wyciągamy, układamy kolejne, ponownie włączamy program, ale parujemy już tylko 15 minut każde. Podajemy na ciepło ze skwarkami.
program: Gotowanie na parze