Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z założonym ostrzem do wyrabiania włożyć drożdże, 1/4 szklanki ciepłego mleka, dodać łyżeczkę cukru i łyżkę mąki – 3min/40°C/obr.2 Zostawić na 10 min.
Krok 2
Dodać mąkę, cukier, szczyptę soli, jajko, resztę mleka Dodać przestudzone masło – Pastry P1
Krok 3
Rozwałkować na grubość około 2 cm, szklanką wykrawać kółka, do środka włożyć marmoladę i układać w sporych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na kolejne 30 minut. Pączki wstawić do nagrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika i piec około 12 minut na funkcji grzania góra-dół. Wystudzić na kratce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub polukrować.