Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

200 g MLEKO

50 g ŚWIEŻE DROŻDŻE

3 łyżeczka CUKIER

50 g MIĘKKIE MASŁO

1 szt. JAJKO

500 g mąki tortowej

1 łyżeczka SÓL

2 łyżka SPIRYTUSU

1 szt. CUKIER WANILIOWY


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy CC z ostrzem do wyrabiania ciasta dodać mleko, drożdże,cukier,cukier wanilinowy,masło czas 2min/temp.40 /obr.2. .

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 40

prędkość: 2

czas: 2

Krok 2

Następnie dodać pozostałe składniki, Program ciasto P1 Uformować małe placuszki i skleić ciasto tak by miało formę pączka. Układać na wysypanym mąką blacie, przykryć ściereczką do wyrośnięcia. Smażyć w głębokim tłuszczu, w temperaturze 175ºC, z obu stron, na złoty kolor. Wyjąć, osączyć na papierowym ręczniczku, jak się przestudzi szprycą dajemy marmoladę różaną, posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem.

program: Ciasta - Chleb (P1)