Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy CC z ostrzem do wyrabiania ciasta dodać mleko, drożdże,cukier,cukier wanilinowy,masło czas 2min/temp.40 /obr.2. .
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 40
prędkość: 2
czas: 2
Krok 2
Następnie dodać pozostałe składniki, Program ciasto P1 Uformować małe placuszki i skleić ciasto tak by miało formę pączka. Układać na wysypanym mąką blacie, przykryć ściereczką do wyrośnięcia. Smażyć w głębokim tłuszczu, w temperaturze 175ºC, z obu stron, na złoty kolor. Wyjąć, osączyć na papierowym ręczniczku, jak się przestudzi szprycą dajemy marmoladę różaną, posypać cukrem pudrem lub udekorować lukrem.
program: Ciasta - Chleb (P1)