Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Obrać cebulę i czosnek i grubo posiekać. Obrać marchew i pokroić na plasterki. Seler pokroić w kostkę.
Krok 2
Do misy wyposażonej w ostrze tnące dodać cebulę i czosnek i miksować przy prędkości 11 przez 10 sekund.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 1
Krok 3
Zamienić ostrze na mieszadło. Do misy dodać oliwę i seler, włączyć program Slow Cook P1 na 5 minut. Po 2 minutach dodać wino.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 4
Następnie dodać cielęcinę obtoczoną w mące,marchew,pomidory,bulion połowę skórki z cytryny i liście laurowe. Doprawić sola i pieprzem i włączyć program Slow Cook P2 na 2 godziny.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)
Krok 5
Podawać posypane pozostałą skórką z cytryny np. z makaronem tagliatelle.