przepisy
Tefal i-Companion

Tefal i-Companion

Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

OSSO BUCCO – DUSZONA GICZ CIELĘCA

recipe time 135 min
recipe portion 4 porcje

1 szt. OBRANA CEBULA

1 szt. OBRANA MARCHEW

1 szt. SŁUPEK SELERA NACIOWEGO

20 ml OLIWY Z OLIWEK

500 g MIELONEJ JAGNIĘCINY

125 ml BULIONU WOŁOWEGO

40 ml KONCENTRATU POMIDOROWEGO

10 ml SOSU WORCESTERSHIRE

125 g MROŻONEGO GROSZKU

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ

1 łyżka MĄKA KUKURYDZIANA

40 ml WODA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Obrać cebulę i czosnek i grubo posiekać. Obrać marchew i pokroić na plasterki. Seler pokroić w kostkę.

Krok 2

Do misy wyposażonej w ostrze tnące dodać cebulę i czosnek i miksować przy prędkości 11 przez 10 sekund.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 1

Krok 3

Zamienić ostrze na mieszadło. Do misy dodać oliwę i seler, włączyć program Slow Cook P1 na 5 minut. Po 2 minutach dodać wino.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 4

Następnie dodać cielęcinę obtoczoną w mące,marchew,pomidory,bulion połowę skórki z cytryny i liście laurowe. Doprawić sola i pieprzem i włączyć program Slow Cook P2 na 2 godziny.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 5

Podawać posypane pozostałą skórką z cytryny np. z makaronem tagliatelle.