Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z założoną trzepaczką wbij jajka i ubijaj je przy prędkości 8 przez 5 minut, aby nadać im puszystość. Ubitą masę jajeczną dopraw solą i pieprzem.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 8
czas: 5
Krok 2
Na małej patelni rozgrzej połowę masła. Wlej połowę masy jajecznej i zmniejsz ogień.
Krok 3
Po 2 minutach złóż omlet na pół. Smaż kolejne 2 minuty aż masa jajeczna się zetnie.
Krok 4
Powtórz te same czynności, aby usmażyć drugi omlet.
Krok 5
Omlety podawaj ze śmietaną i posiekanym szczypiorkiem. RADA: Aby wzbogacić smak omletów, można do masy jajecznej dodać ser lub szynkę. Omlety można też podawać z przesmażonymi na maśle „ósemkami” pieczarek.