Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Umyty i osuszony szpinak przekładamy do misy z założonym ostrzem do wyrabiania. Dolewamy mleko oraz wodę, wbijamy jajka. Miksujemy na najwyższych obrotach przez ok 30 sekund. Zgarniamy liście z brzegów misy (u mnie było ich kilka), dodajemy sól, olej i ponownie uruchamiamy na 10 sekund. Stopniowo dodajemy mąkę wyrabiając ciasto na prędkości 10, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 1
Krok 2
Odstawiamy na ok 15 minut, po czym na rozgrzanej mocno patelni smażymy naleśniki najpierw z jednej strony ok 30 sekund, a następnie tyle samo z drugiej. Przy użyciu patelni z powłoką teflonową nie ma potrzeby natłuszczania jej za każdym razem.