Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Żelatynę wsypać do naczynia z zimną wodą.
Krok 2
W misie z założonym ostrzem tnącym umieścić maliny. Miksować przez 5 minut przy prędkości 9 przy temperaturze 50°C. Odczekać 1 minutę i dodać odsączoną z wody żelatynę. Wymieszać i przełożyć do innego naczynia.
program: manualny
temperatura: 50
prędkość: 9
czas: 5
Krok 3
Misę umyć w zimnej wodzie i osuszyć. Założyć trzepaczkę i wlać śmietanę. Miksować (bez zatyczki w pokrywie) przez 5 minut przy prędkości 6. Odczekać 2 minuty i dodać cukier.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 5
Krok 4
Do ubitej śmietany dodać zmiksowane maliny, zebrać krem ze ścianek misy i miksować przez 5 sekund przy prędkości 5.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 5
czas: 5
Krok 5
Przelać do szklaneczek i odstawić do lodówki na 4 godz. RADA: Mus udekorować świeżymi owocami.