Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Czekoladę i pokrojone w kostkę masło umieścić w misie z założonym ostrzem do wyrabiania. Topić przez 10 minut przy temperaturze 45°C i prędkości 3. Po 5 minutach zebrać masę ze ścianek i ponownie uruchomić podgrzewanie. Przełożyć do innego naczynia. Misę umyć i osuszyć.
Krok 2
W misie z założoną trzepaczką umieścić białka i sól. Ubijać bez zatyczki w pokrywie przez 8 minut przy prędkości 7. Po 4 minutach dodać cukier.
Krok 3
Dodać roztrzepane żółtka do ostudzonej czekolady i wymieszać. Następnie delikatnie wmieszać ubite białka.
Krok 4
Przykryć folią spożywczą i chłodzić przez co najmniej 2 godziny RADA: Deser ten zawiera surowe jajka, należy go spożyć natychmiast po przygotowaniu. Przed odstawieniem do lodówki mus przełożyć do szklaneczek.