przepisy

MUS MALINOWY

recipe time 15 min
recipe portion 4 porcje

300 g MALINY

300 ml ŚMIETANA 36%

6 g ŻELATYNA

25 g CUKIER


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Żelatynę wsypać do naczynia z zimną wodą.

Krok 2

W misie z założonym ostrzem tnącym umieścić maliny. Miksować przez 5 minut przy prędkości 9 przy temperaturze 50°C. Odczekać 1 minutę i dodać odsączoną z wody żelatynę. Wymieszać i przełożyć do innego naczynia.

program: manualny

temperatura: 50

prędkość: 9

czas: 5

Krok 3

Misę umyć w zimnej wodzie i osuszyć. Założyć trzepaczkę i wlać śmietanę. Miksować (bez zatyczki w pokrywie) przez 5 minut przy prędkości 6. Odczekać 2 minuty i dodać cukier.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 6

czas: 5

Krok 4

Do ubitej śmietany dodać zmiksowane maliny, zebrać krem ze ścianek misy i miksować przez 5 sekund przy prędkości 5.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 5

czas: 5

Krok 5

Przelać do szklaneczek i odstawić do lodówki na 4 godz. RADA: Mus udekorować świeżymi owocami.

Krok 6

Żelatynę wsypać do naczynia z zimną wodą.

Krok 7

W misie z założonym ostrzem tnącym umieścić maliny. Miksować przez 5 minut przy prędkości 9 przy temperaturze 50°C. Odczekać 1 minutę i dodać odsączoną z wody żelatynę. Wymieszać i przełożyć do innego naczynia.

program: manualny

temperatura: 50

prędkość: 9

czas: 5

Krok 8

Misę umyć w zimnej wodzie i osuszyć. Założyć trzepaczkę i wlać śmietanę. Miksować (bez zatyczki w pokrywie) przez 5 minut przy prędkości 6. Odczekać 2 minuty i dodać cukier.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 6

czas: 5

Krok 9

Do ubitej śmietany dodać zmiksowane maliny, zebrać krem ze ścianek misy i miksować przez 5 sekund przy prędkości 5.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 5

czas: 5

Krok 10

Przelać do szklaneczek i odstawić do lodówki na 4 godz. RADA: Mus udekorować świeżymi owocami.