Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Młode warzywa gotowane na parze z pstrągiem łososiowym

recipe time 40 min
recipe portion 0 porcji
Będziesz
potrzebować
icompanion
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

400 g Filet pstrąga łososiowego

2 szt. młode ziemniaki

2 szt. młode marchewki

1 pęczek PĘCZEK RZODKIEWKI

10 szt. SZPARAGI ZIELONE

1 szt. CUKINIA

1 szt. PAPRYKA CZERWONA

1 szczypyta SÓL, CZARNY PIEPRZ

1 łyżka SOK Z CYTRYNY

1 szczypyta posiekany świeży koperek, do podania


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Rybę myję, osuszam, oprószam solą morską oraz świeżo mielonym pieprzem, skrapiam także delikatnie sokiem z cytryny. Ziemniaki dokładnie szoruję, przekrawam na pół i każdą połówkę na 3 części. Rzodkiewkę kroję na ćwiartki, marchew oraz paprykę w słupki, brokuła dzielę na różyczki, ze szparagów usuwam zdrewniałe końcówki. Cukinię wraz ze skórką po dokładnym oczyszczeniu kroję w grube plastry.

Krok 2

Do misy CC wlewam 750 ml wody i umieszczam wewnętrzny koszyk do gotowania na parze do którego przekładam pokrojone wcześniej młode ziemniaki przyprószone solą morską, zamykam pokrywę. Do zewnętrznego koszyka do gotowania na parze przekładam pozostałe warzywa (oprócz szparagów), które do smaku posypuję suszonymi ziołami. Zewnętrzny koszyk przykrywam pokrywką i nakładam na Cuisine Companion. Włączam program do gotowania na parze P2 na 25 minut. W między czasie rybę przekładam na środkową tackę do gotowania na parze, układam na niej dodatkowo plastry cytryny oraz posiekany koperek. Po 10 minutach gotowania dokładam środkową tackę na zewnętrzny koszyk, dokładam także do pozostałych warzyw szparagi i kontynuuję program. Rybę z warzywami serwuję po lekkim przestygnięciu w towarzystwie ulubionych sosów, np. jogurtowo-ziołowego.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)