przepisy

MŁODE PAROWANE WARZYWA

recipe time 40 min
recipe portion 2 porcje
Będziesz
potrzebować
icompanion

12 kg młode ziemniaki

1 pęczek szparagi

6 szt. rzodkiewki

12 pęczek KOPEREK

1 szt. SKÓRKA Z POŁOWY CYTRYNY

1 szczypta sól wędzona

1 płaskich łyżek czarnuszka


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W Tefal Cuisine Companion: ziemniaki zalewamy wodą w misie urządzenia, nastawiamy program obrotów na 7 na 4 min. Umyte ziemniaki odsączamy, kroimy na ćwiartki i układamy na pierwszym poziomia garnka do parowania wraz z rzodkiewkami. Do naczynia nalewamy 0,7 l wody i ustawiamy program na Steam P1. Odcinamy końcówki szparagów. Szparagi układamy w połowie programy na drugi poziom garnka do parowania. Gotowe warzywa układamy na półmisku, skrapiamy oliwą, ziołami, posypujemy czarnuszką, solą wędzoną i skórką z cytryny. Tradycyjnie: w bambusowym koszyczku do parowania układamy ziemniaki pokrojone w ćwiartki, wraz z rzodkiewkami. Koszyczek układamy na garnku wypełnionym wodą i parujemy ok. 30 min, aż ziemniaki zmiękną. W połowie parowanie układamy drugi koszyczek ze szparagami. Szparagi parujemy w zależności od grubości od 10 do 15 min. Gotowe warzywa układamy na półmisku, skrapiamy oliwą, ziołami, posypujemy czarnuszką, solą wędzoną i skórką z cytryny.

program: Gotowanie na parze