przepisy

MINESTRONE

recipe time 90 min
recipe portion 5 porcji

120 g BIAŁA FASOLA

50 g CEBULA

1 ząbek CZOSNEK

100 g ZIEMNIAKI

100 g MARCHEW

50 g POR (BIAŁE CZĘŚCI)

50 g CUKINIA

20 g SELER NACIOWY

80 g WĘDZONY BOCZEK POKROJONY W KOSTKĘ

40 g MASŁO

1 liść LIŚĆ LAUROWY

1 l BULION DROBIOWY

250 g POMIDORY Z PUSZKI CAŁE

80 g MAKARON NP. MUSZELKI

1 szczypta SÓL

1 szczypta PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Fasolę namoczyć w wodzie na noc

Krok 2

Obrać cebulę oraz czosnek i grubo posiekać. Pozostałe warzywa i boczek pokroić w drobną kostkę.

Krok 3

Cebulę i czosnek umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 10

Krok 4

Zastąpić ostrze mieszadłem. Dodać masło, liść laurowy i boczek, a następnie uruchomić na 4 minuty program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 5

Dodać bulion, warzywa pokrojone w kostkę, fasolę i pomidory. Doprawić solą i pieprzem, a następnie na 1 godzinę uruchomić program Slow Cook P2.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 6

Dodać makaron i ponownie uruchomić program Slow Cook P2, tym razem na 10 minut i przy temperaturze 100°C. Podawać udekorowane posiekanymi listkami bazylii.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)