Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Fasolę namoczyć w wodzie na noc
Krok 2
Obrać cebulę oraz czosnek i grubo posiekać. Pozostałe warzywa i boczek pokroić w drobną kostkę.
Krok 3
Cebulę i czosnek umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 10
Krok 4
Zastąpić ostrze mieszadłem. Dodać masło, liść laurowy i boczek, a następnie uruchomić na 4 minuty program Slow Cook P1.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 5
Dodać bulion, warzywa pokrojone w kostkę, fasolę i pomidory. Doprawić solą i pieprzem, a następnie na 1 godzinę uruchomić program Slow Cook P2.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)
Krok 6
Dodać makaron i ponownie uruchomić program Slow Cook P2, tym razem na 10 minut i przy temperaturze 100°C. Podawać udekorowane posiekanymi listkami bazylii.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)