przepisy

200 g migdały mielone

400 g MĄKA PSZENNA

200 g MIĘKKIE MASŁO

100 g DROBNY CUKIER

1 łyżeczka przyprawa do piernka

1 czubata łyżka CUKIER PUDER DO POSYPANIA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie z ostrzem do wyrabiania umieszczamy miękkie masło oraz cukier

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 6

czas: 2

Krok 2

Następnie dodajemy mąkę, migdały, przyprawę do piernika i około 50ml zimnej wody

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 3

Krok 3

Z przygotowanego ciasta formujemy małe kulki- wielkości dużego orzecha laskowego i formujemy półksiężyce.

Krok 4

Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni 8-10 minut- aż ciasteczka lekko się zarumienią. Gdy ostygną oprószamy je cukrem pudrem.