Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Medaliony wieprzowe z suszonymi pomidorami

recipe time 50 min
recipe portion 4 porcje
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

2 szt. POLĘDWICZKA WIEPRZOWA

1 szt. CEBULA CZERWONA

4 szt. SZALOTKI

1 opk. POMIDORY SUSZONE

1 l BULION WARZYWNY

1 łyżeczka sól pieprz cukier do smaku

1 łyżka MĄKA PSZENNA

1 łyżeczka MĄKA ZIEMNIACZANA

100 ml KWAŚNEJ ŚMIETANY 18%

2 łyżka OLIWA Z OLIWEK


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Cebule grubo posiekać umieścić w misie z założonym ostrzem tnącymm miksować przez 10 sekund, przy prędkoći 11.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 0

Krok 2

Otrze zastąpić mieszadłem, dodać oliwę i na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1. Polędwiczki pokroić w cieknie plastry o grubości ok 1 cm. Każdy docisnąc dłonią do deski formując kształt medalionu. Mieso krótko obsmarzyć na bardzo rozgrzanej patelni grillowej i wrzucić do misy. Dodać pomidory, bulion i przyprawy.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Uruchomić program Slow Cook P2 na 45 minut. Pod koniec duszenia, rozprowadzić mąkę pszenną i ziemniaczaną w 100 ml. kwaśnej śmietany. Dodać do misy na ostatnie dwie minuty programu. Posypać świeżą kolendrą, podawać z pieczywem lub kaszą gryczaną.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)