Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Cebule grubo posiekać umieścić w misie z założonym ostrzem tnącymm miksować przez 10 sekund, przy prędkoći 11.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 0
Krok 2
Otrze zastąpić mieszadłem, dodać oliwę i na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1. Polędwiczki pokroić w cieknie plastry o grubości ok 1 cm. Każdy docisnąc dłonią do deski formując kształt medalionu. Mieso krótko obsmarzyć na bardzo rozgrzanej patelni grillowej i wrzucić do misy. Dodać pomidory, bulion i przyprawy.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Uruchomić program Slow Cook P2 na 45 minut. Pod koniec duszenia, rozprowadzić mąkę pszenną i ziemniaczaną w 100 ml. kwaśnej śmietany. Dodać do misy na ostatnie dwie minuty programu. Posypać świeżą kolendrą, podawać z pieczywem lub kaszą gryczaną.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)