Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Migdały włożyć do miski i zalać wrzącą wodą. Pozostawić na co najmniej 5 minut. Migdały obrać ze skórki. (Skórka po sparzeniu wrzątkiem powinna ładnie odchodzić. W tym celu należy ścisnąć migdał palcami). Obrane migdały należy dokładnie osuszyć na ściereczce. Następnie rozłożyć migdały na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180°C (grzałka góra- dół), aż migdały zaczną ładnie pachnieć i lekko się przyrumienią. Wyciągnąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Zimne migdały przełożyć do naczynia miksującegoz nożem do ciasta i zmiksować 10s./ obr. 6. Kopystką zsunąć migdały na dół ze ścianek, zrobić chwilę przerwy Zmiksować 30s./ obr. 10 dwa razy, zrobić chwilę przerwy Zmiksować 10s./ obr. 10 dwa razy, zrobić chwilę przerwy Zmiksować 20s./ obr. 6 dwa razy, zrobić chwilę przerwy Zmiksować 10s./ obr. 6 ok. 20 razy, zrobić chwilę przerwy Gdyby masa po tym czasie nie była wystarczająco gładka i rzadka, miksować dalej.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 6
czas: 0