Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

400 g migdały

1 szczypta SÓL


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Migdały włożyć do miski i zalać wrzącą wodą. Pozostawić na co najmniej 5 minut. Migdały obrać ze skórki. (Skórka po sparzeniu wrzątkiem powinna ładnie odchodzić. W tym celu należy ścisnąć migdał palcami). Obrane migdały należy dokładnie osuszyć na ściereczce. Następnie rozłożyć migdały na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180°C (grzałka góra- dół), aż migdały zaczną ładnie pachnieć i lekko się przyrumienią. Wyciągnąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Zimne migdały przełożyć do naczynia miksującegoz nożem do ciasta i zmiksować 10s./ obr. 6. Kopystką zsunąć migdały na dół ze ścianek, zrobić chwilę przerwy Zmiksować 30s./ obr. 10 dwa razy, zrobić chwilę przerwy Zmiksować 10s./ obr. 10 dwa razy, zrobić chwilę przerwy Zmiksować 20s./ obr. 6 dwa razy, zrobić chwilę przerwy Zmiksować 10s./ obr. 6 ok. 20 razy, zrobić chwilę przerwy Gdyby masa po tym czasie nie była wystarczająco gładka i rzadka, miksować dalej.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 0

prędkość: 6

czas: 0