Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy wyposażonej w trzepaczkę wlej śmietanę. Ubijaj na prędkości 9 przez 4-10 minut aż utworzy się masło.
Krok 2
Wylej oddzielający się od masła płyn, wyjmij z misy masło i wytrzyj misę do sucha. Masło dobrze przepłukaj na sitku pod bieżącą zimną wodą i odciśnij w dłoniach. Powtórz kilka razy – im lepiej wypłukasz masło, tym dłużej zachowa świeżość.
Krok 3
Czosnek obierz i włóż wraz z natką pietruszki do misy wyposażonej w ostrze tnące. Miksuj przy prędkości 11 przez 10 sekund.
Krok 4
Do misy włóż ostrze do wyrabiania i przełóż do niej z powrotem masło. Do masła dodaj posiekaną natkę pietruszki i starty ząbek czosnku. Miksuj przy prędkości 8 przez 30 sekund.