Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Bakłażana upiec w piekarniku ok. 30 min w 200 stopniach. Cebulę i czosnek umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i mieszać przez 15 sekund przy prędkości 11. Dodać bakłażana i ponownie włączyć ostrze tnące na 5 sekund.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 0
Krok 2
Kumin i kolendrę uprażyć na suchej patelni i utrzeć w moździerzu. Ostrze zastąpić mieszadłem. Do warzyw dodajemy pomidory i cieciorkę, kumin, kolendre, sól, paprykę, pociętą w paseczki kiszoną cytrynę. Na 40 minut uruchomić program Slow Cook P2. W połowie gotowania dodać daktyle, oliwki i śliwki. Podajemy ze świeżą kolendrą i pistacjami. Pycha!
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)