Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Kaszę jaglaną przed gotowaniem płuczemy kilkakrotnie na zmianę zimną i gorącą wodą, aby pozbyć się goryczy.
Krok 2
W misie montujemy mieszadło, dodajemy kaszę, maliny i zalewamy mlekiem kokosowym i mlekiem i dosładzamy miodem. Ustawiamy prędkość 4, temperaturę 100 stopni i czas 12 minut.
program: manualny
akcesoria: Mieszadło
temperatura: 100
prędkość: 4
czas: 12
Krok 3
Po zakończeniu pracy wymieniamy ostrze na nóż do wyrabiania, ustawiamy prędkość 12, czas 2 minuty.
program: manualny
akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 2
Krok 4
Gotowy budyń przekładamy do miseczek. Konsystencję budyniu możemy regulować mlekiem. Podajemy udekorowany malinami i świeżymi listkami melisy.