Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy CC z nożem do ciasta wkładamy mleko, drożdże, masło, cukier, 2 łyżki mąki. obroty 5, temp.50C, czas 10 min
Krok 2
Dodajemy pozostałe składniki. Pastry P1.
Krok 3
Jak ciasto wyrośnie wyjmujemy je z misy na stolnicę podsypaną mąką, rozwałkowujemy nakładamy masę makową i zwijamy. Makowiec przekładamy na posmarowany olejem papier do pieczenia i rolujemy w forme tuby dwukrotnie, pozostawiając 1cm luzu między ciastem, a papierem . Końce papieru pozostawić otwarte.
Krok 4
Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30- 40 minut w temperaturze 190°C (grzałka góra- dół), na brązowo- złoty kolor. Pozostawić do ostygnięcia. Polukrować lub polać czekolada.