przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

600 g mąki pszennej

150 ml mleka

130 g roztopionego i ostudzonego masła

5 szt. ŻÓŁTEK

45 g świeżych drożdży

6 łyżka CUKIER

1,5 łyżka OLEJ

1,5 łyżka SPIRYTUSU

2 łyżeczka CUKRU WANILIOWEGO

1 szt. masa makowa z puszki


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy CC z nożem do ciasta wkładamy mleko, drożdże, masło, cukier, 2 łyżki mąki.

program: manualny

akcesoria: Ostrze do wyrabiania / kruszenia

temperatura: 50

prędkość: 5

czas: 10

Krok 2

Dodajemy pozostałe składniki. Jak ciasto wyrośnie wyjmujemy je z misy, rozwałkowujemy nakładamy masę makową i zwijamy. Makowiec przekładamy na posmarowany olejem papier do pieczenia i rolujemy w forme tuby dwukrotnie, pozostawiając 1cm luzu między ciastem, a papierem . Końce papieru pozostawić otwarte. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 30- 40 minut w temperaturze 190°C (grzałka góra- dół), na brązowo- złoty kolor. Pozostawić do ostygnięcia. Polukrować lub polać czekolada.

program: Ciasta - Chleb (P1)