Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

110 g MIELONE MIGDAŁY

200 g CUKIER PUDER

100 g BIAŁKA JAJKA

40 g DROBNY CUKIER

250 ml ŚMIETANA 36%

200 g MASCARPONE

2 łyżka CUKIER PUDER

3 łyżka SŁODKIE KAKAO


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

W misie z tnącym ostrzem umieść mielone migdały i cukier puder, a następnie miksuj 1 minute przy prędkości 10.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 10

czas: 1

Krok 2

Do umytej misy włożyć trzepaczkę i dodać białka. Miksować je przez 6minut przy prędkości 7 (bez zatyczki w pokrywie). Na 2 minuty przed końcem przez otwór w pokrywie dodać drobny cukier.

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 0

prędkość: 7

czas: 6

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Szpatułka delikatnie połącz ze sobą obie zmiksowane masy. Powstałe ciasto powinno być gładkie i błyszczce. Masę umieścić w rękawie cukierniczym i wyciskać małe, równe kółka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostaw do wyschnięcia na 30 minut.

Krok 4

Piecz w piekarniku przez 12-15minut. makaroniki odstawić do ostygnięcia i później udekorować kremem, lub dżemem.

Krok 5

Krem kakaowy W misie umieścić trzepaczkę. Wlać do misy śmietankę, mascarpone i przesitkowany cukier puder, słodkie kakao (typu Nesquik). Ubijać 1,5-2 min/obr.4. Jeśli się nie ubije dodać czas. Czasem już po minucie jest ubite, wiec trzeba obserwować krem by nie zrobiło się masło. Powstałym kremem kakaowym udekorować makaroniki.

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 0

prędkość: 4

czas: 2