Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie z tnącym ostrzem umieść mielone migdały i cukier puder, a następnie miksuj 1 minute przy prędkości 10.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 1
Krok 2
Do umytej misy włożyć trzepaczkę i dodać białka. Miksować je przez 6minut przy prędkości 7 (bez zatyczki w pokrywie). Na 2 minuty przed końcem przez otwór w pokrywie dodać drobny cukier.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 6
Krok 3
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Szpatułka delikatnie połącz ze sobą obie zmiksowane masy. Powstałe ciasto powinno być gładkie i błyszczce. Masę umieścić w rękawie cukierniczym i wyciskać małe, równe kółka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostaw do wyschnięcia na 30 minut.
Krok 4
Piecz w piekarniku przez 12-15minut. makaroniki odstawić do ostygnięcia i później udekorować kremem, lub dżemem.
Krok 5
Krem kakaowy W misie umieścić trzepaczkę. Wlać do misy śmietankę, mascarpone i przesitkowany cukier puder, słodkie kakao (typu Nesquik). Ubijać 1,5-2 min/obr.4. Jeśli się nie ubije dodać czas. Czasem już po minucie jest ubite, wiec trzeba obserwować krem by nie zrobiło się masło. Powstałym kremem kakaowym udekorować makaroniki.
program: manualny
akcesoria: Trzepaczka
temperatura: 0
prędkość: 4
czas: 2