Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie z założonym ostrzem tnącym umieścić mielone migdały i cukier puder, a następnie miksować przez 30 sekund przy prędkości 10. Misę opróżnić i umyć.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 10
czas: 0
Krok 2
W misie z założoną trzepaczką umieścić białka. Miksować przez 6 minut przy prędkości 7 (bez zatyczki w pokrywie). Na 2 minuty przed końcem przez otwór w pokrywie dodać drobny cukier.
program: manualny
temperatura: 0
prędkość: 7
czas: 6
Krok 3
Nagrzać piekarnik do temperatury 180°C. Szpatułką delikatnie połączyć ze sobą obie zmiksowane masy. Powstałe ciasto powinno być gładkie i błyszczące. Masę umieścić w rękawie cukierniczym i wyciskać małe równe kółka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić na 30 minut do wyschnięcia.
Krok 4
Piec w piekarniku przez 12-15 minut. Makaroniki odstawić do ostygnięcia i udekorować dżemem lub kremem czekoladowym.