Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Rozgrzać piekarnik do temperatury 220°C. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
W misie z założoną trzepaczką umieścić mąkę, mleko i gałkę muszkatołową. Doprawić solą i pieprzem. Miksować przez 1 minutę przy prędkości 7. Dodać masło i na 8 minut uruchomić program Sauce, ustawiając prędkość na 4 i temperaturę na 90°C.
program: Sosy
Krok 3
Pomidory pokroić w kostkę. Po zakończeniu programu dodać parmezan i mieszać przez 45 sekund przy prędkości 6. Dodać pomidory i miksować przez kolejne 30 sekund.
Krok 4
Wymieszać makaron z sosem. Przełożyć do naczynia do pieczenia i posypać bułką tartą. Piec przez 20-25 minut. RADA: Parmezan można zastąpić innym serem, zaś świeże pomidory – 60 g sosu pomidorowego.