Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z mieszadłem dodaj masło i czosnek. Wolne gotowanie P 1
Krok 2
Teraz do misy dodaj bulion i mleko. Załóż pokrywę, zdejmij korek z pokrywy i w jego miejsce włóż makaron. Gdy makaron zniknie w misie załóż korek na pokrywę. Wolne gotowanie P2, temp. 100 C, czas 25 min ,
Krok 3
Podsmaż na patelni plastry boczku. Kiedy boczek będzie już podsmażony, przełóż go na kawałek ręcznika kuchennego, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Kiedy już ostygnie, potnij boczek na mniejsze kawałki. Na tarce o średniej wielkości oczkach zetrzyj parmezan. Gdy makaron będzie już ugotowany, dodaj do garnka pieprz, sól( ilość wg uznania) , natkę pietruszki oraz boczek. Wymieszaj parmezanie oraz śmietanie w miseczce i dodaj do misy. Dokładnie wymieszaj przy pomocy szpatułki. Danie przełóż na talerze i serwuj swoim bliskim od razu. Makaron smakuje najlepiej zaraz po przygotowaniu! Oczywiście przed podaniem możesz udekorować każdy talerz dodatkową ilością szczypiorku.