Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie z założonym mieszadłem umieścić wszystkie składniki oprócz kakao. Podgrzewać przez 6 minut w temperaturze 80°C przy prędkości 7.
Krok 2
Przelać połowę mieszanki do pojemnika. Do misy dodać kakao i mieszać przez 10 sekund przy prędkości 7. Przelać mieszankę do drugiego pojemnika.
Krok 3
Przykryć pojemniki i wstawić do zamrażarki na co najmniej 3 godziny.
Krok 4
Wyjąć pojemniki z zamrażarki. Pokroić lody na kawałki. Aby uzyskać kremową konsystencję, wymieszać je przez 30 sekund w misie z ostrzem tnącym przy prędkości 6. Natychmiast podawać. RADA: Aby dodatkowo uatrakcyjnić smak lodów, możesz posypać je posiekanymi orzechami laskowymi. Możesz również zastąpić kakao wiórkami kokosowymi.