Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Włącz piekarnik i ustaw go na 200°C.
Krok 2
W większej misce wymieszaj wszystkie składniki na klopsiki ( jajko, wołowinę, kiełbasę, kmin, kolendra) i dopraw solą i pieprzem do smaku. Wyłóż dużą blachę papierem do pieczenia, uformuj dłońmi klopsiki o średnicy około 2-3 cm i ułóż je na blaszce tak by siebie nie dotykały. Włóż klopsiki do piekarnika i piecz przez 15-20 minut, aż przestaną być surowe w środku.
Krok 3
Do misy wyposażonej w mieszadło wlej olej, wsyp cebulę i czosnek, uruchom program P1 slow cook na 3 minuty. Wolne gotowanie P1
Krok 4
Następnie dodaj resztę składników sosu ( cukinię, pieczarki, kmin, oregano, pomidory, paprykę) i włącz program P2 slow cook na 25 minut.
Krok 5
Wyjmij klopsiki z piekarnika, wmieszaj je do sosu i podawaj z ryżem.