Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy Tefal Companion wkładam mieszadło, dodaję olej, pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz pokrojoną na pasterki kiełbasę. Wybieram program duszenie P1 i smażę przez kilka minut do zrumienienia się składników. Następnie dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieczarki posiekane w półtalarki. Smażę jeszcze chwilę przez duszenie P1 ok. 2-3 minuty.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 2
W między czasie paprykę pozbawiam gniazd nasiennych, kroję wzdłuż na paski, a następnie w kostkę. Cukinię obcinam na końcówkach i wraz z pestkami kroję w podobnej wielkości kostkę. Pomidory sparzam, pozbawiam skórki i również kroję w kostkę. Wszystkie warzywa dorzucam do pozostałych składników, dodaję koncentrat pomidorowy, szklankę wody oraz przyprawy do smaku. W kolejnym kroku wybieram program duszenie P3 na ok. 15 minut. Czas należy kontrolować, aby warzywa były miękkie, ale się nie rozpadały. Na koniec w zależności od tego jak będzie gęsty sos można dodać więcej wody lub odparować jej nadmiar. Leczo przed podaniem posypuję posiekaną natką pietruszki, serwuję z kromką dobrego pieczywa.
program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)