Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z ostrzem do ciasta dodaj wodę, świeże drożdże, cukier. Obroty 4, temp 40, czas 2 min,
Krok 2
Dodaj pozostałe składniki. Pastry P 1
Krok 3
Po zakończeniu wyrastania ustaw obroty 7, czas 1 min
Krok 4
Pozostaw do kolejnego wyrastania. Obroty 0, temp. 35, czas 20 min, Przełożyć ciasto do keksówki wcześniej natłuszczonej i posypanej bułką tartą. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni, góra-dół. Piec 45-60 minut. Jak już skórka będzie brązowa - chleb jest gotowy. Wyjąć od razu z keksówki na kratkę do wystygnięcia.
Krok 5
Przełożyć ciasto do keksówki wcześniej natłuszczonej i posypanej bułką tartą. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni, góra-dół. Piec 45-60 minut. Jak już skórka będzie brązowa - chleb jest gotowy. Wyjąć od razu z keksówki na kratkę do wystygnięcia.