Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Łatwy chleb

recipe time 120 min
recipe portion 1 porcja
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

300 g. Mąki żytniej typ 720

200 g. MĄKA PSZENNA TYP650

60 g. PŁATKI OWSIANE

25 g. ŚWIEŻE DROŻDŻE

3 łyżka ZIARNA SŁONECZNIKA

3 łyżka siemie lniane

1 łyżka pestki dyni

1 łyżka SÓL

1 łyżeczka CUKIER

5 g. OLIWA Z OLIWEK

450 g. LETNIA WODA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy z ostrzem do ciasta dodaj wodę, świeże drożdże, cukier. Obroty 4, temp 40, czas 2 min,

Krok 2

Dodaj pozostałe składniki. Pastry P 1

Krok 3

Po zakończeniu wyrastania ustaw obroty 7, czas 1 min

Krok 4

Pozostaw do kolejnego wyrastania. Obroty 0, temp. 35, czas 20 min, Przełożyć ciasto do keksówki wcześniej natłuszczonej i posypanej bułką tartą. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni, góra-dół. Piec 45-60 minut. Jak już skórka będzie brązowa - chleb jest gotowy. Wyjąć od razu z keksówki na kratkę do wystygnięcia.

Krok 5

Przełożyć ciasto do keksówki wcześniej natłuszczonej i posypanej bułką tartą. Rozgrzać piekarnik do 220 stopni, góra-dół. Piec 45-60 minut. Jak już skórka będzie brązowa - chleb jest gotowy. Wyjąć od razu z keksówki na kratkę do wystygnięcia.