Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Włącz piekarnik i ustaw go na 180°C. Natłuść tortownicę o średnicy 21 cm. Włóż wszystkie składniki ciasta do misy wyposażonej w końcówkę do zagniatania, włącz program P1 na 5 minut.
program: Ciasta - Chleb (P1)
Krok 2
W międzyczasie rozgrzej większą patelnię na dużym ogniu, włóż jabłka i podsmażaj mieszając aż większość soku odparuje. Wmieszaj cukier i cynamon, podsmaż jeszcze przez chwilę, zdejmij z ognia i odstaw do ostudzenia.
Krok 3
Wyłóż połowę ciasta ugniatając palcami na dno tortownicy, na nie wyłóż jabłka a na jabłka maliny. Zetrzyj resztę ciasta na grubych oczkach na wierzch i włóż do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 40-45 minut, do ładnego zarumienienia. Po wyjęciu ciasta z piekarnika odstaw na wystudzenia, po czym wyjmij z formy i podawaj ciasto posypane cukrem pudrem.