Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Przygotować kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę obrać, grubo pokroić i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11. W razie potrzeby szpatułką zebrać cebulę ze ścianek na środek misy i miksować przez kolejne 10 sekund.
Krok 2
Ostrze zastąpić mieszadłem. Ząbek czosnku rozgnieść nożem, po czym umieścić w misie razem z oliwą z oliwek, przyprawami i liściem laurowym. Na 4 minuty uruchomić program Slow Cook P1.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Warzywa obrać i pokroić. Po zakończeniu programu dodać bulion, koncentrat pomidorowy i warzywa. Doprawić solą i pieprzem i na 40 minut uruchomić program Slow Cook P2. Podawać z kuskusem. RADA: Na 8 minut przed końcem gotowania można dodać ciecierzycę z puszki.
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)