przepisy

KUSKUS Z WARZYWAMI

recipe time 50 min
recipe portion 4 porcje

300 g KUSKUS

100 g CZERWONA CEBULA

15 g OLIWA Z OLIWEK

1 łyżka MIESZANKA 7 PRZYPRAW

300 g MARCHEW

300 g RZEPA

50 g SELER NACIOWY

600 ml BULION DROBIOWY

1 szt. LISTEK LAUROWY

1 łyżeczka KONCENTRAT POMIDOROWY

1 szczypta SÓL

1 szczypta PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Przygotować kuskus zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę obrać, grubo pokroić i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11. W razie potrzeby szpatułką zebrać cebulę ze ścianek na środek misy i miksować przez kolejne 10 sekund.

Krok 2

Ostrze zastąpić mieszadłem. Ząbek czosnku rozgnieść nożem, po czym umieścić w misie razem z oliwą z oliwek, przyprawami i liściem laurowym. Na 4 minuty uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Warzywa obrać i pokroić. Po zakończeniu programu dodać bulion, koncentrat pomidorowy i warzywa. Doprawić solą i pieprzem i na 40 minut uruchomić program Slow Cook P2. Podawać z kuskusem. RADA: Na 8 minut przed końcem gotowania można dodać ciecierzycę z puszki.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)