przepisy

KURCZAK Z ORZECHAMI NERKOWCA

recipe time 55 min
recipe portion 4 porcje

750 g UDA Z KURCZAKA

100 g PRAŻONE ORZECHY NERKOWCA

50 ml SOS SOJOWY

300 g CZERWONA PAPRYKA

20 g KONCENTRAT POMIDOROWY

250 ml BULION DROBIOWY

12 g GARŚĆ ŚWIEŻEJ KOLENDRY

1 szt. SOK Z O,5 LIMONKI

1 szczypta PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Czosnek i cebulę obrać i grubo posiekać. Z papryki usunąć nasiona i pokroić w paski.

Krok 2

Czosnek i cebulę umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.

program: manualny

temperatura: 0

prędkość: 11

czas: 0

Krok 3

Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać oliwę z oliwek i na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 4

Po zakończeniu programu dodać kurczaka, paprykę, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, orzechy nerkowca i bulion. Na 45 minut uruchomić program Slow Cook P2.

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 5

Kolendrę posiekać. Podawać posypane kolendrą i skropione sokiem z limonki. RADA: Podczas gotowania można dodać 1 łyżeczkę harissy - ostrej pasty z chilli i czosnku.