Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy z mieszadłem dodaj 15g imbiru,1 ząbek czosnku, sos sojowy, wino, bulion i miód. obroty 2, temp. 100 C, czas 10 min
Krok 2
W miseczce wymieszaj skrobię ziemniaczaną z wodą. Mieszankę dodaj do misy. obroty 3, temp. 100 C, czas 2 min Przecedzić przez sitko sos do dużej miski.
Krok 3
Kurczaka oprószyć solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, smażyć mięso ok. 5 min z każdej strony. Do miski z sosem dodać usmażonego kurczaka, dokładnie zmieszać, odstawić do zamarynowania.
Krok 4
Do misy wlać 1000ml wody , brokuła ułożyć w koszyczku i włożyć do misy. Gotowanie na parze P2,
Krok 5
Marchewkę obrać, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w cienkie paseczki, proponuje zrobić to obieraczką do ziemniaków.
Krok 6
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz imbir. Smażyć 2 min, następnie dodać marchewkę, smażyć kolejne 6 min na dużej mocy palnika, aby pozostały chrupiące.
Krok 7
Ugotowanego brokuła wyjąć z misy. Dodać na patelnię kurczaka z sosem oraz brokuła smażyć ok 3 min. Kurczaka w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem podawać bezpośrednio po przygotowaniu.