przepisy

Krupnik

recipe time 50 min
recipe portion 4 porcje

2000 ml WODA

4 szt. ZIEMNIAKI

1 szt. MARCHEWKA

1/2 szt. KORZEŃ SELERA

1 szt. CEBULA

1 szt. ZĄBKI CZOSNKU

10 łyżka grubej kaszy jęczmiennej

2 łyżeczka MAJERANEK

1 łyżka świeżej natki pietruszki

2 szt. LIŚĆ LAUROWY

4 ziarno ziela angielskiego

1 szczypta SÓL, CZARNY PIEPRZ

1 szt. kość z udźca indyka


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy wlać wodę, włożyć kość z indyka, dodać listek laurowy, ziele angielskie i obrany czosnek. temp 80,czas 20 minut.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 80

prędkość: 0

czas: 20

Krok 2

Następnie wyjąć kość i dodać drobno pokrojone warzywa: marchewkę, selera, ziemniaki i cebulę, gotować 15 minut, temp 80, obroty 1

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 80

prędkość: 1

czas: 15

Krok 3

Dodać majeranek i pietruszkę, następnie wsypać kaszę i gotować15 minut, do miękkości warzyw i kaszy. Podczas gotowania należy uzupełnić wyparowaną wodę, gdyby krupnik był za gęsty. Pod koniec przyprawić do smaku pieprzem i solą.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 80

prędkość: 1

czas: 15