przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

Królik w sosie musztardowym z bobem i koperkiem

recipe time 45 min
recipe portion 3 porcje

3 łyżka MUSZTARDA FRANCUSKA

350 g COMBER Z KRÓLIKA BEZ KOŚCI

2 ząbek CZOSNEK

3 szt. SZALOTKI

2 gałązka TYMIANEK

150 ml ŚMIETANA 36%

60 ml BIAŁE WINO wytrawne

2 szczypyta SÓL

1 szczypyta PIEPRZ MŁOTKOWANY

2 łyżka MASŁO

200 g BÓB

1 pęczek KOPEREK

100 ml WYWAR WARZYWNY


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Szalotkę, przekrojoną na ćwiartki oraz czosnek umieścić w misie wyposażonej w ostrze ultra blade i włączyć turbo na 10 s.

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 0.2

Krok 2

Następnie ostrze zmienić na mieszadło, dodać masło oraz tymianek i ustawić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Dodać pokrojony w grubą kostkę comber, ustawić prędkość 1 (pulsacyjnie) temperaturę 130°C, czas 9 min.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 130

prędkość: 1

czas: 9

Krok 4

Po zakończeniu dodać wszystkie składniki poza bobem, a gdy wszystkie składniki są w misie bób włożyć do koszyka do gotowania na parze i ustawić czas 20 min temperaturę 100°C prędkość 1 pulse.

program: manualny

akcesoria: Mieszadło

temperatura: 100

prędkość: 1

czas: 20

Krok 5

Gotowe danie dekorować koperkiem i wyłuskanym bobem.