Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Szalotkę obrać i grubo pokroić. Umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym i miksować przez 10 sekund przy prędkości 11.
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 11
czas: 10
Krok 2
Ostrze zastąpić mieszadłem. Dodać oliwę z oliwek i uruchomić program Slow Cook P1 na 7 minut (bez zatyczki w pokrywie). Gdy minutnik będzie pokazywał, że do końca programu pozostały 4 minuty, dodać ryż. Gdy minutnik będzie pokazywał 1 minutę do końca, dodać białe wino i przecier pomidorowy.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Po zakończeniu gotowania dodać bulion drobiowy, doprawić solą i pieprzem i na 25 minut uruchomić program Slow Cook P3 (bez zatyczki). Całość przełożyć do innego naczynia do ostygnięcia.
program: Wolne gotowanie - Risotto (P3)
Krok 4
Do ryżu dodać 1 jajko oraz parmezan i wymieszać. Mozarellę pokroić w kostkę o grubości 1 cm. Ryż uformować w kulki z kawałkiem mozarelli w środku. Każdą kulkę obtoczyć w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć przez 5 minut w głębokim tłuszczu w temperaturze 180°C. Krokiety powinny być dobrze zrumienione.