Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
W misie z założoną trzepaczką umieścić mąkę i mleko. Doprawić i miksować przez 1 minutę przy prędkości 7. Dodać masło i na 8 minut uruchomić program Sauce przy prędkości 4 i temperaturze 90°C.
program: Sosy
Krok 2
Po zakończeniu programu zastąpić trzepaczkę ostrzem tnącym, dodać jedno jajko oraz krewetki i miksować przez 30 sekund przy prędkości 9. Jeśli masa nie jest jednolita, miksować przez kolejne 30 sekund. Odstawić do lodówki na 2 godziny
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 9
czas: 30
Krok 3
Blat wysypać mąką i uformować masę w krokiety. Obtaczać je w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej.
Krok 4
Zagrzać olej we frytownicy. Zanurzać krokiety we wrzącym oleju i smażyć przez 1-2 min. Wykładać na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Krok 5
W misie z założoną trzepaczką umieścić mąkę i mleko. Doprawić i miksować przez 1 minutę przy prędkości 7. Dodać masło i na 8 minut uruchomić program Sauce przy prędkości 4 i temperaturze 90°C.
program: Sosy
Krok 6
Po zakończeniu programu zastąpić trzepaczkę ostrzem tnącym, dodać jedno jajko oraz krewetki i miksować przez 30 sekund przy prędkości 9. Jeśli masa nie jest jednolita, miksować przez kolejne 30 sekund. Odstawić do lodówki na 2 godziny
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 9
czas: 30
Krok 7
Blat wysypać mąką i uformować masę w krokiety. Obtaczać je w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej.
Krok 8
Zagrzać olej we frytownicy. Zanurzać krokiety we wrzącym oleju i smażyć przez 1-2 min. Wykładać na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.