Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Mięso pokroić w kostkę i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 12. Przełożyć do innego naczynia
program: manualny
akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade
temperatura: 0
prędkość: 12
czas: 10
Krok 2
Cebulę i czosnek obrać i grubo posiekać. Umieścić w misie. Siekać przy prędkości 11 przez 10 sekund. Ostrze zastąpić mieszadłem i dodać oliwę. Na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Dodać mięso, pomidory, koncentrat pomidorowy i oregano. Doprawić i uruchomić program Slow Cook P2 na 35 minut. Poczekać aż ostygnie
program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)
Krok 4
Mozarellę pokroić w kostkę o boku 2 cm. Risotto wymieszać z 1 jajkiem i uformować z niego kule, umieszczając w środku trochę sosu i kawałek mozarelli.
Krok 5
Obtoczyć każdą kulkę w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć we frytownicy przez 5 minut.