Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion Touch XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

KROKIETY ARANCINI Z RISOTTO

recipe time 65 min
recipe portion 5 porcji
Pobierz aplikację

Skorzystaj z przepisu

w aplikacji Companion

300 g ZIMNE KLASYCZNE RISOTTO (PREPIS NR 174)

300 g WOŁOWINA

1 szt. CEBULA

1 ząbek CZOSNEK

15 g OLIWA Z OLIWEK

500 g KROJONE POMIDORY Z PUSZKI

30 g KONCENTRAT POMIDOROWY

1 łyżka OREGANO

250 g MOZARELLA

3 szt. JAJKA

100 g BUŁKA TARTA

100 g MĄKA

1 szczypta SÓL

1 szczypta PIEPRZ


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę i umieścić w misie z założonym ostrzem tnącym. Miksować przez 10 sekund przy prędkości 12. Przełożyć do innego naczynia

program: manualny

akcesoria: Ostrze tnące Ultrablade

temperatura: 0

prędkość: 12

czas: 10

Krok 2

Cebulę i czosnek obrać i grubo posiekać. Umieścić w misie. Siekać przy prędkości 11 przez 10 sekund. Ostrze zastąpić mieszadłem i dodać oliwę. Na 5 minut uruchomić program Slow Cook P1.

program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)

Krok 3

Dodać mięso, pomidory, koncentrat pomidorowy i oregano. Doprawić i uruchomić program Slow Cook P2 na 35 minut. Poczekać aż ostygnie

program: Wolne gotowanie - Duszenie (P2)

Krok 4

Mozarellę pokroić w kostkę o boku 2 cm. Risotto wymieszać z 1 jajkiem i uformować z niego kule, umieszczając w środku trochę sosu i kawałek mozarelli.

Krok 5

Obtoczyć każdą kulkę w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć we frytownicy przez 5 minut.