Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Do misy założyć mieszadło dodać 20 g oleju, marchewkę, seler i cebulę. Uruchomić Wolne gotowanie P 1 czas 15 min
Krok 2
Dodaj do misy wino. Uruchomić Wolne gotowanie P 1 czas 10 min
Krok 3
Dodaj do misy indyka, musztardę Dijon, 1 łyżeczkę soli, pieprz, tymianek, wodę i bulionetkę (można zamienić na kostkę warzywną). Łopatką zmieszaj wszystkie składniki w misie. Uruchomić wolne gotowanie P 2 czas 120 min
Krok 4
Jeśli mięso jest miękkie przełóż zawartość misy do innego naczynia. Do misy z mieszadłem dodaj 20 g oleju, boczek,. Uruchomić Wolne gotowanie P 1 czas 15 min
Krok 5
Dodaj pieczarki i paprykę pokrojoną w kostkę. Uruchomić Wolne gotowanie P 2 czas 20 min Przełożyć do naczynia, w którym znajduje się indyk z warzywami, odstawić.
Krok 6
Do misy z mieszadłem wlej 400 g płynu z duszenia indyka , śmietanę ( można ją pominąć), dodać pozostałe ¼ łyżeczki soli, skrobię i musztardę francuską. obroty 4, temp 90, czas 12 min Przełożyć do naczynia, w którym znajduje się indyk z warzywami i pieczarkami, posypać natką pietruszki, dokładnie wymieszać łopatką.
Krok 7
Podawać jako danie główne, np. z ryżem lub makaronem.