przepisy
Tefal Companion XL

Tefal Companion XL

Tefal i-Companion XL

Tefal i-Companion XL

KREM ZABAGLONE

recipe time 10 min
recipe portion 4 porcje

120 g CUKIER

6 szt. ŻÓŁTKA

80 g SŁODKIE WINO MARSALA


Wpisz numer telefonu lub adres e-mail
Anuluj

Krok 1

Do misy z założoną trzepaczką wsypać cukier i dodać żółtka. Ubijać przez 3 minuty w temperaturze 40°C przy prędkości 5.

program: manualny

akcesoria: Trzepaczka

temperatura: 40

prędkość: 5

czas: 3

Krok 2

Dolać wino i ogrzewać przez kolejne 7 minut w temperaturze 70°C przy prędkości 4.

program: manualny

temperatura: 70

prędkość: 4

czas: 7

Krok 3

Przelać krem do pucharków. Przed podaniem na stół krem udekorować biszkoptami, wiórkami czekolady, kakao lub świeżymi owocami (np. jeżyny, jagody, borówki, maliny). RADA: Marsalę można zastąpić innym słodkim likierem np. Amaretto, Limoncello, ewentualnie rumem lub brandy.