Skorzystaj z przepisu
w aplikacji Companion
Krok 1
Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, umyć. Cukinię umyć, przekroić na pół. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180ºC. Dno płaskiej blachy wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na niej paprykę (skórką do góry) i cukinię. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 30 minut. Po tym czasie chwilę odczekać i obrać paprykę ze skóry.
Krok 2
Paprykę i cukinię pokroić na mniejsze części. Pomidory sparzyć, pokroić na mniejsze kawałki i usunąć pestki. Czosnek obrać, drobno pokroić. Papryczkę chili przekroić, usunąć pestki i bardzo drobno posiekać. Do misy z nożem Ultrablade dajemy 1 łyżkę oliwy, wrzucamy papryczkę chili i czosnek.
program: Wolne gotowanie - Podsmażanie (P1)
Krok 3
Dodać czerwoną paprykę, cukinię i pomidory. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę posypać ziołami transylwańskimi. Podawać z grzankami lub z innymi dodatkami.
program: Zupy - Kremy (P1)